Wednesday, 4 January 2017

First Surprise in 2017 by mekar.my

Hey! Hi. Assalamualaikum.

Salam Tahun Baru! Happy New Year 2017!! Post pertama aku untuk tahun 2017 dalam blog usang ni ha. Sambut mana haritu gais? Tengok bunga api letop letop ke? Giteww. Hakak sambut mereput dalam bilik je tengok korang dari jauh. kahkah.

Haa, bukan nak cerita sambutan tahun baru meriah ke idok. Ni nak kongsi, aku buat surprise yang kantoi seciput. Haha. Its bouquet delivery, my first ever bouquet delivery guys!! Nervous. Haruslah kena tanya empunya penerima ada ke tak tempat Delivery Boy nak pergi seminggu sebelum, kalau tak naya wei. Nebeess hakak, takut tak sampai. Bunga nya terlampau ayu cantik berseri untuk tak sampai. Dan disitulah kantoi sikit sebab kena whatsapp empunya penerima ada ke idok dekat pejabat nanti.

Tempahan bunga untuk Birthday person, elok hakak tempah masa birthday dia <27 Dec 2016> pastu hakak tak wish sepatah haram whatsapp berbual biasa sahaja. Surprise lah katakan. ahak.

Alhamdulillah, 4 Januari 2017 sampai dengan selamatnya. Delivery boy hantar ketuk ke pintu katanya dekat abam pegawai. *ceritanyalah, tak pasti kebenarannya. Hahaha.

Thank you Mekar Malaysia. Apa lagi korang, pergi ukir senyuman dekat muka yang dikasaihi. Serius tak menghampakan, akak bakal repeat lagi. Sebab kawan kawan rapat jeles uols. haha.

Btw, dieorang ada insta account juga. mekar.my. Go! Check this out.

mekar.my


kbye

Monday, 26 December 2016

#2016BestNine

Assalamualaikum wbt & Hi! korang.

2016 bakal melabuhkan tirainya, umur akak pun dah masuk ke umur yang boleh dipinang pinang gitewww. Ikut umur je lah, perangai, lifestyle lain maciam sikit. Macam budak baru baligh pun ado. Hey! So, say Hi to 2017 in count..

2016 Best Nine ni dah jadi nowadays trend, ala ala flasback gambar insta korang untuk tahun 2016 ni. Boleh lah korang throwback that moment yang memang terindah atau teruk? then say bye bye to itss. Mulakan hidup baru dan redha. Macam hakak. Kawan kawan akak ada yang nak mendirikan rumah tangga tahun depan. Tapi yang penting bestie GG masih sama taraf dengan akak, bezanya. Ada yang bakal dapat 'master', gaji tinggi dan so on. 

Boleh cuba dengan klik link dekat caption gambar . Sayonara.

#2016bestnine




Tuesday, 28 June 2016

Berbuka Puasa di The Red Olive

Assalamualaikum wbt & Hai.

Salam Ramadhan. Tinggal lebih kurang seminggu sahaja bulan Ramadhan.

Ceritanya, cuti Nuzul Al-Quran minggu lepas ai berbuka puasa di The Red Olive, Jaya Shopping Centre (The Heart & Soul PJ... katanyaa), Petaling Jaya bersama kawan ai, Fatini. Perancangan secara tiba - tiba sahaja, sebab last minute planning ni selalunya jadi. Alhamdulillah, tak ramai orang jadinya tak payah booked bagai sebab 2 orang je pun. Kami disambut mesra abam pelayan dengan senyuman dan terus tempah set berbuka puasa untuk 2 orang. Jimat, tapi makanan tu macam untuk 3 orang weh. Customer service tip top. Hidangannya ai bagi 4 dari 5 bintang. Ada kurma, makanan berat, air minuman dan pencuci mulut. Bajet tak sampai RM50 pun seorang. Masa nak bayar pun dapat souvenir lagi. 






Terima Kasih. Singgah lagi ^^