Monday, 7 January 2013

My name in Islam.


Assalamualaikum & Hai~ 
Terfikir tentang maksud nama dalam islam .. Its interesting , right? Not only for parent to be only yang tengah cari nama baby die orang kan. krik~ krik~
 Kita yang ada nama ni pun kenalah ambil tahu. Kata orang nama tu salah satu ciri - ciri yang ada pada kita. wallahualam.
Likes me , one of word in my name is ... Amalina ... .. 
Masa kecik - kecik dulu, everyone ejek aku Amalina penyanyi dang dut tu .. Masa umur 4 - 5 tahun, macam tak heran je lah orang panggil macam tu kan.. Tapi bila dah masuk sekolah rendah, sampai darjah 6 pun macam tu .. STRESS<gary> .. haha .. Ye lah, sampai nak tukar nama oww.. kah kah, kekanak kan. Bila dah masuk sekolah menengah .. ermm , ada lagi la ejekan tu dari beberapa manusia .. Nak buat macamana, mulut manusia kan.. Tapi lama - lama.. Dah suka dengan nama sendiri sebab only me 'AMALINA' in that school.. hoho .. 
(maafkan saya kalau macam terbangga, sedikit di situ)

Naik Tingkatan 2, muncul lah seorang pelajar baru dengan nama l'Amalina'.. ok, tamat lah 'title' 'AMALINA' yang wujud dekat sekolah tu..

2006 - 2008
Dapat 'title' balik. yeay . the only 'AMALINA' in that school.. oyeay~
(ok, maaf sekali lagi <Maafkan Saya>)

But, it ends when I'm study at matriculation & until now.. 
(tapi ada lagilah panggil aku amalina penyanyi tu.. jeng jeng.. hahah)

That makes me realize something 'Do not think we are good enough as there are many others who are better than you'..  Merendah dirilah wahai kawan - kawan dan bersyukur.

Thanks to my parent.. Love you.. Mok ada cerita, nama tu kak long yang bagi sebab excited dapat adik perempuan.. aku la tu. So, thanks Along .. BIG hug for you ... ngehhh


so, my name is AMALINA & in Islam it's mean Lanjut usia tapi ada juga mengatakan maksudnya ialah harapan kami.
wallahualam.
Nak tahu maksud nama korang boleh la tekan sini ==>
atau


Terima Kasih.
Singgah lagi.
^^

No comments :

Post a Comment