Saturday, 20 April 2013

Today is the day .. The end of BIG EVENT ;')

Assalamualaikum n hai pembaca yang cute lagi kacak.. :)
subuh..subuh.. bangun.. bangun..
Semasa aku menaip dongeng ini, wahh bertapa hidup ini memang banyak dugaan dan kisah yang sebelum ni aku sendiri tak pernah rasa, tahu dan heran pun.. mungkin peningkatan umur, mematangkan aku untuk hadapi semua yang berlaku.. musuh? kawan? cinta? keluarga? agama?.. semua ada.. 
semester yang macam 'WOW', amalina how ur feel?
pengorbanan? kebaikan? keburukan? amanah? semua terungkai.. muslihat serta rahsia..

pulang awal untuk pembukaan sem baru bermulanya BUKTI 2013 + FESTIK 2013..
naik je sem 4 iaitu 18 Februari haritu, tambah lgi satu JENTAYU.. 

BUKTI 2013 as publisiti,.. terkejut kejap.. banyak aku pelajari, walaupun apa yang berlaku bukan kehendak aku sendiri n bukan ditahap aku nak dan semua orang nak tapi sekurang - kuranya aku dan ahli - ahli publisiti dapat belajar sendiri apa skop tugasan publisiti.. kami budak baru belajar. ehe :) Alhamdulillah, apa yang dah berlaku kita kena redha, ada hikmah tu.. papepun.. tahniah semua JK PELAKSANA BUKTI 2013 yang terlibat secara langsung mahupun tidakk... senyum sikit ^__^


FESTIK 2013.. err .. err.. kejap lagi kita cerita..

JENTAYU 2013.. sob sob, sebab dah tamat.. 2 semester o .. dah tak ada kenangan yang mampu diukir.. my family jentayu.. we meeting with happiness ever.. I'm really love it.. Alhamdulillah.. so, aku as fotografi unit.. yup, my faveret,.. tapi aku bukan lar professional photographer tapi mencube gituhh.. seronok, kerja kami simple aje.. sekurang - kurangnya aku n partner tahu lah camna functions yg wujud dekat dslr serta camna nak setting stand n tempat.. siap ada yang superman.. ooppss,, ahaha.. maap partner,.. so, jentayu dah tamat.. majalahnya pun dah siap tapi belum edar je lagi.. chantek sgt..  Tahniah semua yang membantu JENTAYU kali ni.. -macam jentayu lepas aku join je kan- krik~ krik~.. 


so, here we are .. tinggal lagi 8 jam untuk pementasan teater produksi kami daripada Kolej Kedua, UPM iaitu Second Production. 
mempersembahkan "Tingginya Menyapu Awan" karya allahyarham Bidin Subari, olahan dan arahan Ismail Adha On serta Siti Suhaiba mastor n tenaga pengajar kami kak Nadia Izwanie Azizan.. 
and me .. err.. err.. multitask people.. siapakah saya, biarlah rahsia terus berlalu... ahah, ini semua poyo. eh.. 
Selama 2 semester.. 2 semester.. macam baru semalam dapat tawaran ni dari exco.. 
Jadi, awak - awak,akak - akak, abang - abang,adik - adik.. Aku menyimpan seribu cerita utk
ini.. pahit,manis,pengorbanan,kegembiraan,keletihan,kekecewaan semua ada.. aku hanya manusia biasa yang punya cita - cita.. untuk selama mana yang telah kita usahakan ini, marilah kita habiskan dengan berbaloi.. Kita seteres sesama, jangan seteres sesorang.. maap jika aku ini kadang - kadang bukan yang terbaik untuk uruskan segala - galanya.. Aku tahu kita mampu, Allah swt itu adil :).. hikmah sentiasa ada dalam apa yang berlaku.. maa jika aku mengeluh n teremosional.. biasalah, perempuan.. teeettt~ 
So, last but not least. Saya Amalina Yunus mendoakan moga produksi kita pada hari ini dipermudahkan segala kerja, semua top,unit,pelakon,juri,penonto,penganjur dipermudahkan.. teruskan semangat n usaha kita hingga ke hujungnya.. ameen. inshaaAllah.. sob sob~ ;')

Kepada semua yang singgah blog ini.. Korang dijemput hadir ke pementasan kami.
Let's support us.

Di sini berakhirnya, 3 EVENT yang besar bagi aku.. 
That's all for today..
ehem ehem..
"amanah yang diterima bukan dipinta"
Thanks !! ^^

TheGirl
-mizmalyn-

No comments :

Post a Comment