Tuesday, 19 November 2013

Hi!! Malacca


 Assalamualaikum wbt dan hai. Ini kisah aku join program luar kampus yang dianjurkan oleh UPM. [KEMBARA JEJAK WARISAN & BAKTI SENI gabungan Universiti Putra Malaysia & Kolej Antarabangsa Yayasan Melaka]. Setelah setahun lepas banyak menghabiskan masa terikat dengan aktiviti kolej je. Tahun ini aku menebus kembali. Alang alang tak macam 'pisang goreng' dah kan. Maklumlah pelajar tahun dua sememangnya urm urmm. Faham faham sahajalah. This Is UPM~ This is Second College yo~ Yeay~! travel travel travel. Walaupun gegirlz tak pergi, ai ok jah. Ukir cerita baru di tempat orang. Seronok beronok ronok. Ada kak wahida my coursemate & collegemate pun ramai, cuma tak rapat je. Its ok. Kata orang "Jauh perjalanan luas pemandangan", tak gitu. Melaka bagi aku tempat pertama aku keluar dari bawah tempurung. Daripada amalina pergi ke malyn pergi ke nina +++ . Daripada kekanak sampai begini. hahah. By the way, ini program keluarga angkat yang pertama aku pernah join. Apa yang aku dapat join KJWBS???

  • Keluarga angkat
  • Kucing angkat
  • Jejak makam pahlawan
  • Kawan baru
  • Siblings (timah,aten,kak wahida,shira)
  • Makanan makanan
  • Nasihat
  • Cara hidup orang melaka
  • Pergi kolam air panas Gadek
  • Makanan & minuman percuma
  • Rewang
Macam macam lagi. Tak rugi pun join program ni.

Nak cerita semua,  memang sangat sangat panjang. So,lets the pictures tell the story.

Pendaftaran dibuka. mai mai~
Morning :)
Bila mahu gerak?
Kucing angkat. Chi namanya.
Hari pertama. Rumah kami dalam sikit, jadi kena lah berjalan kaki.
Jom melawat makam pahlawan. My siblings
Ke Makam Panglima Garang
"Besar kebun cik kiah" hihI
Hot Day
Redah redah.
Ai pakai skirt uolss. Redah jah.
Ini makamnya. Agak terbiar sikit.
Senyum tak perlu kata apa apa. Peace yo
Megalith Datuk Tua
Ini makam Dol Said

Jom la balik. Penat berjalan. 
Hhaha. Pose dulu
Masjid Taboh Naning
Jemput Makan.
Jom explorace.
Morning. 5 Anak Gadis Mak Esah.
C.O.K.LA.T
Dengar~ dengar.

Sasterawati masa depan mungkin. Pantun 4 Kerat kau~
Cepat~
macam sain surat nikah katanya.


:)
Tamat explorace
Lari~ ada ulaqqq.. lari..
"Besar nya keris.."


Selamat Datang. Sedondon baju.
Jom kembali ke tadika.
Sidiqi.

Walk like boss.
Eh~ehe~ ketawa 



Kunjung Kasih
adik comel :)
Alhamdulillah :)
Balik jom.
Cubaan berani yang comel.
Tamat dah kunjung kasih.Ke mana kita?
"Tumpangkan saya balik Pahang.."
Jangan lintas jangan lintas.
Bulat muka iolss
Kenapa?
Kunjung kasih :)
cantik gambar Aten tangkap. "eh~eh, background belakang".. haaha
Mohon beratur ye.
Pekena Coconut Shake Taboh Naning. superrbbbb
Air panas gadek. 
Last Day :')
Sarapan terakhir kami. Mak esah memang superb lah memasak.

kakak ipar angkat kami. comel orangnya ^^
^^
"Ini bawang puteh"
Pose dulu sebelum mulakan kerja.
Menyempatkan. Beberapa minit lepas tu, nangis nangis kau. 
Tunjuk taring sikit. Cheesee~
Muka suci bangun pepagi. hahaa
Bro bro eksekutif pelaksana.
Talk to my kunyit hand. 
Giyomi katanya~
Atototo.. lepaking with them. #Last Day
This is UPM yo~

auuchaakk~
Menggapai papan tanda, mungkin?
Bosan~
Collegmate.
InshaaAllah berjumpa lagi. #UPM #KAJW
Banyak lagi gambar sebenarnya tapi macam tak sesuai je untuk dikongsi. maaf. Terima kasih Mak Esah Salim sekeluarga. Terima kasih to the siblings Aten,Kak Wahida,Syira n Timah. Terima Kasih kepada semua yang terlibat.
-Tamat-

Terima Kasih.
Singgah lagi ^^

No comments :

Post a Comment