Saturday, 7 December 2013

Mengejar Matahari: Broga Hills + Sg. Gabai

 Assalamualaikum wbt dan hai kepada yang menyinggah belog ini. Sudah hujung minggu 12. Minggu lepas iaitu hari Jumaat minggu 11 seperti biasa hujung minggu kami kanak kanak dewasa Tahun 3 memang suka buat aktiviti. Tengok wayang la, jalan jalan, makan makan, dan pada hari tersebut jam 5.00 pagi kami pergi mendaki bukit Broga yang tinggi tak berapa nak tinggi tu tapi tercunggak cunggak juga la kan. Disusuli pula dengan err. picnic. boleh la panggil picnic kan, dekat Sg. Gabai, Hulu Langat. Aku mandi masa last last tang nak main gelongsor semula jadi, sebab ramai betul manusia. Tak selesa ai. Trip dari negara mana tah. Cerita tentang Broga, ini salah satu tempat yang aku sangat sangat~ nak pergi daripada tahun satu lagi, dan akhirnya tercapai juga. Alhamdulillah. Lepas solat subuh, kiteorang terus gerak ke Broga, memang matahari belum naik lagi, gelap yang samar samar. Sampai atas memang satu kepuasan & keseronokan tak terkata, walaupun ramai manusia yang lain. Ada ai kisah, ai happy jah. haha. Pemandangan dia memang superbbb!!!. Dan dengan izin Allah swt kami dapat melihat awan bergerak berbentuk ombak yang dekat laut tu. Subhanallah. Matahari perlahan lahan say Hi kepada bumi. ^^. Feelin feelin over sea bagai dengan kabus kabus yang menutupi bukit tu. hihi. Kalau nak buat movie atau video shoot dekat sini macam kena naik Helicopter kot. haha. Then, pergi Sg. Gabai. Tenaga dah tinggal 60%. Sampai Gabai, kena mendaki tangga. Ketarqq lutut. Main gelongsor semula jadi. Tergelam kau dalam air, dah la ai tak berapa nak tinggi. tercungak cungak ambil nafas. By the way, thanks to my friends a.k.a coursemate Pan, Fat, Kak Wahida, Mirul, Hafiz, Uzair & Hanfi untuk trip ni. Yang tak dapat join, jangan sedih sedih, inshaaAllah next time kita pergi lagi. ok. Katanya next Sg.Chilling.. dekat mana tah. Ai tak tau. Paintball juga kot. haha. Jom layan gambar dan video kami. ehe heheeeee.

Nak sampai dah. Tengok tu, tercunggak cungak dah. 

Peace dari Broga














Terbang~




Ooops~ nak menguak jap.

Lihat lah dunia sang Mentari ini









siapakah saya?


Relaxing time.


Penatnya~ penat.



I gonna be~


candid ~


nak bergambar sesorang je tapi inilah jadinya~

yeay~ dah tamat.
PEMANDANGAN













THE END

Terima Kasih
Singgah lagi~
^^

No comments :

Post a Comment